Het team van Sinterklaas

Sinterklaas

Sinterklaas is een echte kindervriend! Hij kijkt er ieder jaar naar uit om naar Sint-Annaland te gaan. In zijn grote boek staan alle namen van de Stallandse kindjes. Hij schrijft bij hun naam waar ze wonen en welke cadeautjes ze graag willen hebben. De rest laat Sinterklaas over aan de Pieten, want hij tenslotte niet de jongste meer.

Hoofdpiet

Hoofdpiet is de baas van de Pieten. Hij overlegt met Sinterklaas wat er moet gebeuren en zorgt dat de Pieten aan het werk gaan. Soms lukt dat niet altijd, want de Pieten hebben een eigen willetje. Hoofdpiet is vaak bij Sinterklaas te vinden en bewaakt het grote boek. Samen met Regelpiet en Wegwijspiet bereidt hij de reis naar Sint-Annaland voor.

Regelpiet

Check! Regelpiet is altijd druk in de weer met zijn checklist. Hij assisteert Hoofdpiet en zorgt ervoor dat alles op tijd en tot in de puntjes is geregeld. Maar soms is Regelpiet ook een beetje ontregeld en dan loopt het wel eens in de soep.

Rekenpiet

1, 2, 3… Rekenpiet telt hele dagen en rekent alles uit. Er moeten natuurlijk precies evenveel pepernoten in een zakje.

Smulpiet

Hmmmm… Dat roept Smulpiet als hij pepernoten ziet. Hij proeft in de keuken alles voor zodat Keukenpiet zeker weet dat het lekker is. Maar soms proeft Smulpiet een beetje teveel en moet er weer extra worden gebakken.

Assistentepiet

Sinterklaas, Hoofdpiet en Regelpiet kunnen soms wel een beetje assistentie gebruiken. Assistentepiet assisteert graag en is een soort secretaresse van Sinterklaas, Hoofdpiet en Regelpiet.

Hulppiet

Wie kan er nog hulp gebruiken? Hulppiet is overal inzetbaar. Maar meestal helpt hij op de pakjesboot bij Wegwijspiet met het besturen van de boot.

Glitterpiet

Oehh glitterrrrs! Glitterpiet is dol op alles wat blinkt en glinstert. Ze is een echte diva. De Stallandse meisjes zijn gek op deze meisjespiet!

Paardenpiet

Paardenpiet is een van de jongste Pietjes in de club en zorgt voor het paard van Sinterklaas. Ze houdt heel erg van paarden. “Het zijn hele mooie en lieve dieren. Je kunt ze aaien, borstelen, worteltjes geven en natuurlijk ook op rijden! Dat is eigenlijk wel het allerleukste”, aldus Paardenpiet.  

Postpiet

Zakken vol! Ik zorg er altijd voor dat jullie brieven en tekeningen bij Sinterklaas komen.

Kluspiet

Een spijker hier, een druppeltje olie daar en ziezo! Er is geen klus die niet door mij geklust kan worden.

Muziekpiet

De meeste Pieten houden van pepernoten, ik ben dol op muzieknoten! En natuurlijk op Sinterklaasliedjes!

Oepsiepiet

Oepsie! Bij mij gaat er soms weleens iets mis, maar ik probeer altijd te helpen en mijn best te doen.