Organisatie

In 2021 organiseert Stichting Sinterklaas in Sint-Annaland voor de derde keer het Sinterklaasfeest in Sint-Annaland. De stichting is dus vrij jong, maar de mensen achter de stichting zijn al vele jaren betrokken bij (de organisatie van) het Sinterklaasfeest. Tot 2019 werd de organisatie door deze vertrouwde gezichten uitgevoerd vanuit de Sinterklaascommissie van Stichting Vrienden van Siem onder de verantwoordelijkheid van Ondernemersvereniging Activa. Vanwege de groei en omvang van het Sinterklaasfeest werd begin 2019 besloten de organisatie onder te brengen in een separate stichting.

Kleintjes worden groot

De laatste tien jaar wordt het Sinterklaasfeest steeds uitbundiger en groter gevierd in Sint-Annaland. Het begon ooit met een intocht, maar tegenwoordig blijft het daar niet bij. Naast de intocht worden allerlei andere activiteiten georganiseerd in de weken waarin Sinterklaas en de Pieten in Sint-Annaland verblijven. Daarnaast wordt een eigen Sint- en Pietenjournaal opgenomen en Sinterklaaskrant gedrukt en verspreid. Verder verzorgt de club ieder jaar de Sinterklaasactiviteit bij zo’n 4 á 5 organisaties/instellingen en worden ongeveer 50 á 60 huisbezoeken rondom Pakjesavond afgelegd.  

Door de belangeloze inzet van zo’n 40 vrijwilligers en de steun van sponsoren en donateurs is het ieder jaar weer een fantastisch feest voor kleine en grote Setallanders. Het Sinterklaasfeest is inmiddels uitgegroeid tot het grootste in de gemeente Tholen.  

Goed doel

De opbrengst van de huis- en organisatiebezoeken komt volledig ten goede aan de goede doelen van Stichting Vrienden van Siem. Deze stichting zet zich in voor goede doelen in de strijd tegen kanker. Ieder jaar wordt na afloop van de activiteiten  een cheque met een mooi bedrag voor dit goede doel overhandigd.