Zie ginds komt de stoomboot..

Al vele jaren komen Sinterklaas en de Pieten in november vanuit Spanje naar Sint-Annaland gevaren. Gelukkig is het bijna weer zover. Op zaterdag 18 november zet Sinterklaas voet aan wal op de Janinertje Vroegop Kade. 

Als alles goed verloopt, zal Wegwijspiet zaterdag 18 november precies om half 4 de Pakjesboot de haven binnen varen. Alle kinderen van Sint-Annaland en omstreken worden met hun papa’s en mama’s verwacht op de haven. Zodra Sinterklaas en de Pieten van boord zijn worden ze op de kade ontvangen door Janinertje Vroegop en reporter Jeroen(tje) van het Sint- en Pietenjournaal. Daarna start de optocht door het dorp met het Pietenorkest voorop. Deze zorgen voor vrolijke Sinterklaasmuziek. Tijdens de optocht delen de Pieten natuurlijk heerlijke pepernoten uit. 

De optocht eindigt bij De Wellevaete. Daar gaat het programma binnen verder. Daar wordt Sinterklaas op het podium officieel welkom geheten in Sint-Annaland. Daarna maakt Sinterklaas de winnaars bekend van de knutselactie. De winnaars krijgen van Sinterklaas een mooi cadeau. Natuurlijk is er ook nog een korte show en sluiten we af met een echte Pietendisco! En bij de uitgang krijgt iedereen tot en met 10 jaar een leuk cadeautje mee naar huis. 

Programma

15:15 Muziekpieten op de kade
15:30 Aankomst Pakjesboot
1
5:35 Start optocht
Route via Spuistraat, Havenplein, Voorstraat, Ring, Kloosterstraat, Schoolstraat, Van den Bosstraat, Tienhoven, FM Boogaardweg, Zuidstraat en Anna van Bourgondiëstraat 
16:15 Aankomst in Wellevaete 
16:30 Start programma in Wellevaete tot 17:15/17:30